Alun perin reseptissä on jauhelihaa, joka korvautuu
helpoimmin ja luontevimmin soijarouheella. Myös quorn-rouhe kävisi varmaankin
hyvin (quornista ja muista lihankorvikkeista lisää joskus), en ole vielä
kokeillut. Pahoittelut kuvasta, josta ei saa selvää - en ole kuvannut tätä ruokaa kunnolla, rajasin vain pitopöytäkuvasta.
3 dl soijarouhetta (vastaa 400 grammaa jauhelihaa)
2 dl taateleita
2 dl rusinoita (tai vähemmänkin, jos et halua kovin makeita
pullia)
0,5 tl suolaa
(ripaus mustapippuria)
0,5-1 tl kanelia
ripaus inkivääriä
ripaus jauhettua neilikkaa
2-3 kananmunaa
Pilko taatelimassa niin pieneksi kuin viitsit, ja
mahdollisesti rusinatkin. Koostumuksesta tulee tasaisempi, kun ne ovat pieninä
paloina.
Valmista soijarouhe vapaavalintaisella tavalla. Helpoiten se
käy paistamalla kuivaa rouhetta hetki rasvassa, ja lisäämällä pannuun vettä
pienissä erissä kunnes rouhe ei ime enää enempää vettä. Tällöin vettä kuluu
suunnilleen saman verran kuin rouhetta. Soijarouhetta voi maustaa tässä vaiheessa, mutta se ei ole välttämätöntä.
Sekoita mausteet keskenään (voit vaihdella niitä hieman oman
maun mukaan, ja esim. pelkällä kanelillakin tulee hyviä pullia), ja sekoita ne huolella
soijarouheeseen. Lisää rusinat ja taatelit seokseen.
Lopuksi lisää vielä kaksi tai kolme kananmunaa seokseen – mikä tuntuu
sopivalta, määrä tuntuu vaihtelevan eri valmistuskerroilla. Jos taikina ei
yhtään pysy kasassa, lisää korppujauhoja.
”Liha”pullat paistetaan n. 25-30 minuutissa 190-asteisessa
uunissa. Niitä voi paiston aikana tökkiä ja pohtia, pysyvätkö kasassa eli
ovatko kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti