Ensimmäinen resepti on melko suoraa Helsingin sanomista 1.11.2012, jätin jotain juttuja pois ja puolitin valtavan annoksen. Maku on herkullisen hienostunut - vähän vaihtelua tavallisiin tomaatti-linssiruokiin.
1. Linssipata (n. 4 syöjälle, muistaakseni)
2 dl linssejä
sipuli
porkkana
valkosipulinkynsi
reilu ruokalusikallinen tomaattipyreetä
1,5 dl valkoviiniä
1 tl tinjamia
1 laakerinlehti
5 dl (kasvis)lientä (ei kannata laittaa kaikkea heti, vaan lisätä tarpeen mukaan!)
1 rkl persiljaa
1. Huuhtele linssit.
2. Pilko kasvikset ja paista ne öljyssä.
3. Lisää tomaattipyree ja viini.
4. Lisää kaikki loput ainekset (linssit ja mausteet)
5. Hauduta kypsäksi. Linssiresepteissä puhutaan yleensä 20 minuutista, itse keitän linssejä ainakin puoli tuntia.
2. Everstiluutnantin linssikeitto (n. 4-5 syöjälle)
Tämä kuuluu tehdä perinteisesti ilman reseptiä, joten
tässä antamani määrät ovat summittaisia. Lähinnä haluan kirjoittaa muistiin
tämän idean - chilikastikkeen ja ketsupin käytön keittoon. Keitosta tulee mukavalla
tavalla hieman tulinen.
2,5-3 dl linssejä
muutama dl vettä linssien keittämiseen
sipuli
pari valkosipulinkynttä
purkki tomaattimurskaa, tai mieluummin paseerattua
tomaattia
ketsuppia, n. 0,5-1 dl
makeaa chilikastiketta, n. 0,5 dl
ripaus suolaa
(sokeria)
((kaura)kermaa)
1. Huuhtele linssit.
2. Pilko sipuli ja valkosipuli, ja paista öljyssä.
3. Lisää mukaan tomaattimurska, vesi ja linssit.
4. Lisää maun mukaan ketsuppia ja chilikastiketta, ”sillee
sopivasti” ja ripaus suolaa.
5. Keitä noin puoli tuntia. Halutessasi lisää hieman kermaa,
ja lopuksi tarkista maku – sokerin lisääminen voi tasapainottaa makua, jos
siitä ei tullut heti täydellistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti